Bezienswaardigheden Den Bosch

De top 10 bezienswaardigheden Den Bosch

Maak kennis met de leukste culturele uitjes in Den Bosch van Dagje Den Bosch .nl. Wil je de cultuur van de stad Den Bosch beter leren kennen, dan zit je met onderstaande cultuur uitjes helemaal goed in Den Bosch. Bossche musea zoals het Noord Brabants museum en het Jeroen Bosch Art Centrum zijn leuke uitjes voor jong en oud. Voor zowel een kleine als grote groep kun je bij ons terecht voor een cultureel uitje in Den Bosch.

Sint Jan

Sint Jansmuseum

Den Bosch, de cultuurstad van het Zuiden!

Den Bosch is provincie van Noord-Brabant en de cultuurstad van het Zuiden. Wilt u meer te weten komen over Den Bosch? Dan vindt u hier uiteenlopende informatie voor een goede voorbereiding voor een weekendje of dagje Den Bosch. Bekijk uitgebreide informatie over vervoer, vele leuke lokale tips om de cultuur en rijke geschiedenis te proeven.  De geschiedenis van Den Bosch is in het straatbeeld veel terug te vinden. Goede voorbeelden zijn de Binnendieze en de vestingwerken, maar ook de markt, Parade en Uilenburg vormen hier een wezenlijk onderdeel in. Naast de Korte Putstraat zijn dit locaties waar je de wereld betreedt van het Bourgondisch Den Bosch en die meerdere malen per jaar het decor vormen voor vele culturele evenementen.

Cultureel verleden van Den bosch

In de geschiedenis van ‘s-Hertogenbosch vind je de grondbeginselen van een rijke cultuur waar we vandaag de dag nog steeds profijt van hebben. De Latijnse School, de vele kloosters en kerken met uiteraard de Sint Jan. Maar ook onder andere door Het Illustre Lieve Vrouwe Broederschap, de Koninklijke School, en later de oprichting van de kunstkring. Diverse grootheden zijn hieruit voortgekomen, waaronder de schilders Jeroen Bosch en Slager. Niet te vergeten hierin is de oorsprong van carnaval, welke is uitgegroeid tot een waar volksfeest, waarin de stad ‘s-Hertogenbosch drie dagen niet te bekennen is, maar ‘t durp Oeteldonk de boventoon viert! De rijke culturele historie heeft ervoor gezorgd dat de gemeente ‘s-Hertogenbosch vele musea, concertzalen, theaters, bioscopen en evenementen rijker is geworden.

Dagje Den bosch .nl is under construction!

dagje den bosch